|
Alle former for journalistik
Når jeg skriver en historie, stor eller lille, trækker jeg
på mere end 25 års erfaring som reporter på dagblade og i fagpressen.
Jeg færdes husvant indenfor praktisk talt alle genrer: Nyheder,
baggrundartikler, features, reportage, ledere.
Som freelancer har jeg blandt andet lavet web-nyheder til TV2 / Østjylland
og leveret talrige artikler til blade som Ingeniøren, Økologi & Erhverv,
Samvirke, Jord og Viden, Køkkenliv, Spis Bare, Kantinelederen, Maskinbladet,
Agrologisk, Natur og
Miljø, Økologisk med flere.
Eksempler
Via nedenstående links kan du se eksempler på artikler jeg
har skrevet.
- Landmændenes
maskiner får fælles sprog. Ingeniøren,
2018.
- Sukkerglade myrer hjælper bomuldsbønder. Økologisk, 2018.
- Ny
gyllespreder skal liste over marken og skåne miljøet. Ingeniøren, 2017.
- Nordjyder vil tørre skinker i plastikposer. Fødevaremagasinet, 2017.
- Dansk
teknologi kan gøre græs til menneskeføde. Ingeniøren,
2017.
- Masseprotest
i Berlins gader. Økologi & Erhverv, 2016.
- Landbruget skal være med til at redde verden. Agrar+, 2015.
- Da
økologien trodsede krisen. Økologisk, 2015.
- Her
går landbrug og turisme hånd i hånd. Maskinbladet,
2014.
- Briter
stræber efter 20 tons hvede pr. hektar. Agrar+,
2014
- Øko-mælk
giver dig mere omega-3. Økologisk, 2014. Fotos: Rasmus Bluhme.
- En
tønde land til 48 børn. Børns Hverdag, 2013.
- With
Per Henrik in Copenhagen. Oneco, 2013.
- Titusinder
af tyskere har fået nok. Økologi & Erhverv,
2013.
- Netværk
årsag til dansk økologis succes. Økologi & Erhverv,
2012.
- Brændevinsbrænderen
på Sydfyn. Økologisk,
2011.
- Lyden
af en reje afslører dens vægt. Ingeniøren, 2011.
- Kyllinger
designet til vækst. Spis Bare, 2010. Fotos: Kissen Møller Hansen.
- Robot-hakkejern klar til kommerciel debut. Ingeniøren, 2009.
- Biologiske
filtre skal skaffe frisk luft på landet. Ingeniøren, 2009.
- Biodynamisk
forsker skaber billeder af livskraften. Jord og Viden, 2009.
- Kalve. Spis
Bare, 2008. Fotos: Kissen Møller Hansen.
- Nyt gartneri skal oplagre sommerens varme. Ingeniøren, 2008.
- Nu
kommer de opdrættede torsk i store stimer. Ingeniøren, 2007.
- Fra
oprør til accept. Samvirke, 2006.
- Bittesmå
chips med vældige muligheder. Køkkenliv, 2006.
- Dengang
der var gode bøffer til. Køkkenliv, 2005.
- Vilde
svin i folden. Maskinbladet, 2004.
|
|

Fire priser
To gange har jeg vundet Danske Fødevare- og Landbrugsjournalisters konkurrence
om årets bedste artikel, og to gange har jeg vundet internationale priser.
Første gang jeg vandt den danske konkurrence, var det med et tema om kalve,
anden gang var det med et tema om kyllinger.
Kyllinge-temaet blev i 2011 også hædret
af International Federation of Agricultural
Journalists (IFAJ) som årets bedste artikel fra de 30 medlemslande.
I 2015 fik jeg den internationale førstepris for den bedste reportage
fra forrige års IFAJ kongres.
Klik på grafikken ovenfor for at se hele kyllingetemaet som pdf-fil.
|
|